«
»


Sep
20

Fugletur og mink på Tippen

posted by Claus Andersen in Natur og Får, Overstået arrangement

Morgenens fugletur på Sydhavstippen med 11 deltagere, bød på usædvanligt smukt vejr, en del fugle, bl.a.  mudderklire, skovpiber, landsvale, munk, lille lappedykker, troldand, stillits, etc. – også den fredede orkide skovhullæbe blev taget i øjesyn – og så turens højdepunkt: en ‘mink‘ med unger under stenene i vandkanten på Tippens sydspids – minken er en invasiv art i Danmark og en trussel mod hjemmehørende arter, og skal derfor indberettes (vil ske). Guide på turen var ornitolog Hans Schou Frederiksen.

fugletur-mink-sept-09

Minken på Sydhavnstippens sydspids slangede sig i solen i mange minutter (en eller flere unger befandt sig i skygge i hulen)  – rovdyret var helt upåvirket af de mange tilskuere. Foto: Hans Schou Frederiksen, 2009.

fugletur-mink-sept-09-1

Hans fotograferer minken mens vi andre ser på. Foto: Claus Andersen, 2009.

kopi-af-fugletur-sept-09-6

De sidste 20 får i folden (som forøvrigt deltager i hyrdehundeopvisning søndag den 27. september) ville vide hvad der var så interessant! Foto: Claus Andersen, 2009.