«
»


Nov
7

Gråsisken på Tippen

posted by Claus Andersen in Alle

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Både igår og idag har en flok på 50-80 ‘stor gråsisken‘ ædt sig mætte i frø fra rejnfan og andre vilde planter på det nordlige Sydhavnstippen. Den livlige og adrætte gråsisken kendes let på en særpræget rød plet i panden. Selvom fuglen ikke er sjælden i Danmark er den det på Tippen. Den indvandrede i Danmark i 1950’erne og har siden spredt sig til nåleskovsområder mange steder, og de senere år også til fx parselhuskvarterer. De gråsiskener man hyppigst ser i Danmark er trækgæster nordfra. Gråsisken er fornylig blevet opdelt i to underarter: stor gråsisken og lille gråsisken.