«
»


May
26

Flere nattergale på nord-tippen

posted by Claus Andersen in Alle

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/sydhavnstippen.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Ifølge en lokal amatør-ornitolog synger op til fem ‘nattergale‘ (hjemmeside med lydfil) i denne tid på den nordlige del af Sydhavnstippen; senest sang de i nat i intens konkurrence med græshopperne. Nattergalen lægger sine æg omkring 1. juni og det kan derfor ikke udelukkes at at et antal par ender med at yngle på nord-tippen – det er kun hannen som synger. I maj høres sangen mest imponerende om natten, men under rugningen kan den også ofte høres om dagen. Reden anbringes på jorden i tæt bevoksning, eksempelvis i tjørnekrat. Om vinteren opholder fuglen sig i Afrika ved ækvator.

De senere år har nattergalen ynglet ved “kløften” på syd-tippen og i Valbyparken, men vistnok aldrig tidligere på nord-tippen.