Høstpicnic på Tippen

Høj blå himmel, varmende septembersolstråler og græssende får lagde scene til mens vi alle blev klogere på havtorn, regnskærm og hvilke krydderurter man med fordel kan benytte til hjemmelavet snaps og syltetøj. Endnu en solbeskinnet Høstpicnic på Tippen blev afholdt i søndags d. 29. september.

Grønt forrådskammer
Muleposerne blev gavmildt fyldt med selvplukkede æbler, havtorn og urter mens guiderne viste rundt på Sydhavnstippen. Vi blev klogere på nogle af de mange bær og frugter, som Tippen bugner af og alle de rigtige steder at finde dem. Der blev bl.a. fortalt om Lorterenden, de helt rigtige snapseurter, fårene på Tippen og kæmpebjørnekloen, som fårene succesfuldt holder nede.

Forunderlige får
Fårene sagde farvel til Tippen for i år med hyrdehundeshow, behændig klipning ved fåreavler Frank Hansen, mens vi alle stod på tæer for at få hver detalje med, og røre ved det lanolinfedtede, bløde uld. Vi fik også lov at se nærmere på fårene i en anden form, da vi endte rundturen på tippen på Naturskolen ved Fragtvej.

Smag på Tippen
Tippens Fårelaug delte ud af lækre hjemmelavede fårefrikadeller, fårekødssuppe, mens der blev filtet små bolde af det indsamlede fåreuld. Hvis ikke det var nok, kunne man runde smagsprøverne af med at bage sit eget fladbrød og smage honning fra Tippen på og nappe en bette snaps, lavet på lokale urter. Der var også mulighed for at besøge bigården, melde sig som frivillig til arbejdet på Tippen, væve levende malerier med urter og uld i gamle birammer og slå græs med le til de liflige toner af Puerto Sur.

Kgs. Enghave Lokaludvalg og Partnerskabet Tippen Syder takker alle deltagere og samarbejdspartnere for en dejlig dag på Tippen. Læs mere om Tippen på Sydhavnstippen.dk.

Udvalgte billeder fra dagen – se flere på vores Facebook page

DSCF0046

Høst picnic 2013 007

Høst picnic 2013 006

Høst picnic 2013 015

DSCF0126

picnic 2013 (34)

Høst picnic 2013 018

picnic 2013 (27)

DSCF0111

Scroll to Top