Snog i fårefolden

Snogen‘ lever heldigvis stadig på Sydhavnstippen! I dag så jeg en mellemstørrelse snog ligge fotogent i solen mellem brokkerne ved det yderste “bjerg” i fårefolden. Den har givetvis overvintret dybt nede i brokkerne. For nogle år siden så jeg snoge flere gange årligt; men de seneste 3-4 år har jeg ingen set – jeg er ærlig talt bekymret for artens overlevelse i Sydhavnen (og København). I Danmark er snogen gået meget tilbage pga. færre levesteder og forringet fødegrundlag (den lever bl.a. af frøer og tudser). Den er afhængig af fugtige og varme møddinger, kompostbunker eller lignende til æglægningen. En snog kan blive op til 23 år.

snog på Tippen

Her ses snogen i forårsolen (klik på billedet) – øjeblikket efter var den forsvundet i brokkerne. Foto: Claus Andersen, 2015.

 

Scroll to Top