Fredningsalliancen, affredninger og demonstration d. 24. februar 2019 ved Christiansborg

Københavns Kommune har bedt Folketinget om at ophæve fire fredninger ved lov – dvs. udenom fredningssystemet – således at de fredede områder kan bebygges. Hensigten er at skaffe 1,9 milliarder kr. til By & Havn. Folketinget har 1. behandling af affrednings-lovforslaget allerede d. 19. februar.

Fredningsalliancen har til formål at forhindre at fredninger ophæves ved lov for at tilgodese økonomisk vinding. Alliancen er dannet for nylig af Danmarks Naturfredningsforening København, Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner. På kort tid har en lang række organisationer og bevægelser tilsluttet sig Fredningsalliancens grundlagstekst, bl.a. NOAH, Verdens Skove, Botanisk Forening, Den Grønne Studenterbevægelse og Dansk Ornitologisk Forening København … og hver uge kommer flere til.

Ønsker din organisation, gruppe eller bevægelse at tilslutte sig Fredningsalliancens grundlagstekst, kan du sende en mail til: stoette(snabel-a)fredningsalliancen.dk

Du kan også markere din utilfredshed ved at deltage i demonstrationen d. 24. februar kl. 11.00, på Bertel Thorvaldsens Plads ved Christiansborg, under overskriften “Folkering om Folketinget”.

Læs høringssvarende til affrednings-lovforslaget her og ministeriets kommentarer til høringssvarende her.

De fire naturområder som lovforslaget vil affrede med henblik på bebyggelse er: Lærkesletten i den sydlige del af Amager Fælled (18,1 ha), Selinevej ved Kalvebodløbet og godsbanen (4,4 ha), Stejlepladsen ved Fiskerhavnen og Bådehavnsgade i Sydhavnen (4,1 ha) og Bellahøjmarken (4.000 etagemeter).

I protest mod byggeri på Stejlepladsen har Fiskerhavnens Venner indsamlet over 17.000 underskrifter til Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Scroll to Top