Den 19-3-2019 besluttede Folketinget med stort flertal (kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod) at ophæve fredningerne af tre naturområder i København, bl.a. Stejlepladsen tæt ved Sydhavnstippen, for at skaffe penge til metrobyggeriet.

Folketinget har hermed vist vejen for landets økonomisk betrængte kommuner: Lav først aftaler om at bebygge attraktive, ikke fredede naturgrunde (som fx. strandengen på Amager Fælled) – lyt derefter til de folkelige protester (som fx. Amager Fælleds Venner) og få forvaltningen til at anvise alternative byggemuligheder – vælg derefter nogle fredede arealer og anmod Folketinget om at ophæve fredningerne ved lov udenom fredningsmyndighederne. Wupti!

Fredningsalliancen inviterer til stormøde på søndag den 24. marts 2019 kl. 13.00 i Krudtuglen, Artillerivej 71A, Islands Brygge (overskriften for mødet er: “VI FORTSÆTTER – MEN HVORDAN”). Mere info ‘her

Alle der gerne vil bidrage til Fredningsalliancens arbejde er inviteret til stormødet, men du er også velkommen, hvis du alene vil have information eller bidrage til drøftelserne.

Scroll to Top