Bæredygtig beton-pris til Sydhavn Genbrugscenter

Sydhavn Genbrugscenter øst for Sydhavnstippen indvies i næste måned og optakten har smagt lidt af champagne: Den 28-3-2019 modtog det ottetalsformede byggeri nemlig Bæredygtig beton-prisen for at gå længere med genbrugsbeton end hidtil set. Hele 40% af betonen er genanvendt fra en nedlagt skorsten på Amagerværket hvilket er fem gange mere end den hidtidige standard, skriver brancheorganisationen Dansk Beton, der uddeler prisen. Læs mere ‘her‘.

I det oprindelige projekt i 2010 fandt Grøn Agenda Sydhavn fejl i Amagerværkets støjkonsekvens-konklussioner, hvilket førte til en nytænkning af designet af genbrugscenteret og et løfte om en markant bedre støjdæmpning ind mod Sydhavnstippen. For historisk interesserede er her Grøn Agenda Sydhavns ni år gamle ‘indsigelse mod støjkonsekvenserne‘.

Scroll to Top