Orkidé og Slangetunge på Tippen

Orkidéen ‘Skov-hullæbe‘ og den lille bregne ‘Almindelig slangetunge‘ vokser begge på Sydhavnstippen. Det har de to biologi-studerende Line og Maya opdaget under arbejdet med deres speciale om Tippens vegetation. Den fredede Skov-hullæbe er en af de almindeligste orkidéer i Danmark, og er fundet et par steder på den nordlige del af Tippen. Almindelig slangetunge betegnes som relativt sjælden i Danmark, og er fundet flere steder på midt-Tippen både i og udenfor fårefolden.

tippen-den-17-juli-09-023

Den fredede orkidé Skov-hullæbe i blomst fotograferet på Sydhavnstippen i juli. Foto: Line/Maya, 2009.

kopi-af-skov-hullaebe-3

Her ses Skov-hullæbe efter afblomstring på Tippen i august. Foto: Claus Andersen, 2009.

kopi-af-alm-slangetunge-2

Almindelig slangetunge fotograferet på Sydhavnstippen i august. Foto: Claus Andersen, 2009.

Scroll to Top