Fugletur og mink på Tippen

Morgenens fugletur på Sydhavstippen med 11 deltagere, bød på usædvanligt smukt vejr, en del fugle, bl.a.  mudderklire, skovpiber, landsvale, munk, lille lappedykker, troldand, stillits, etc. – også den fredede orkide skovhullæbe blev taget i øjesyn – og så turens højdepunkt: en ‘mink‘ med unger under stenene i vandkanten på Tippens sydspids – minken er en invasiv art i Danmark og en trussel mod hjemmehørende arter, og skal derfor indberettes (vil ske). Guide på turen var ornitolog Hans Schou Frederiksen.

fugletur-mink-sept-09

Minken på Sydhavnstippens sydspids slangede sig i solen i mange minutter (en eller flere unger befandt sig i skygge i hulen)  – rovdyret var helt upåvirket af de mange tilskuere. Foto: Hans Schou Frederiksen, 2009.

fugletur-mink-sept-09-1

Hans fotograferer minken mens vi andre ser på. Foto: Claus Andersen, 2009.

kopi-af-fugletur-sept-09-6

De sidste 20 får i folden (som forøvrigt deltager i hyrdehundeopvisning søndag den 27. september) ville vide hvad der var så interessant! Foto: Claus Andersen, 2009.

Scroll to Top