Blomstersafari på Sydhavnstippen

Søndag d. 15. august tog 65 børn og voksne med på blomstersafari i det smukke sensommerlandskab, hvor rejnfanen står og lyser gult i grøftekanterne. Det var Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn og By & Havn, som inviterede til naturtur guidet af naturformidler Julie Dufour Wiese, hvor deltagerne plukkede flora til blomsterkrense, naturpostkort og ikke mindst til skønne dramme brygget på de lokale urtrer. I dyrefolden blev den medbragte kaffe indtaget sammen med smagsprøver på rejnfan og røllike dramme samt havtornsaft. Den gule rejnfan blomstrer frem til oktober, så tag en kurv med på tur og pluk løs til husbehov. I gamle dage lagde man rejnfan i sengehalmen for at holde lus og lopper på afstand, men den er især god til en vinterdram.

Opskrift på Rejnfandram:

Rejnfan (også kaldet guldknap) – både blomst og blade kan anvendes.

1 lille buket rejnfan som giver en håndfuld blomsterhoveder

Vodka

Pluk en håndfuld nyudsprungne blomster. Lad blomsterne tørre et par dage. Læg blomsterne i et syltetøjsglas eller flaske og dæk med vodka i 2-3 dage, hvor efter den filtreres. Drammen har en grøngullig farve og en lidt bitter smag på grund af bitterstoffet tanacetin. Drammen fortyndes med vodka – tilsæt eventuelt lidt honning.

Scroll to Top