Den sjældne dværgværling er på Tippen – sammen med 25 ornitologer

De sidste par dage har den meget sjældne ‘dværgværling‘ opholdt sig på Sydhavnstippen [nyt: se et fint billede af fuglen ‘her‘], sammen med en mindre hær af ornitologer med store kikkerter og kameraer. På et tidspunkt her til morgen var der omkring 25 ornitologer omkring den lille fugl. Dværgværlingen er kun observeret i Danmark i alt godt 74 gange frem til 2011, heraf ca. halvdelen på Christiansø ved Bornholm. Fuglen opholder sig gerne i buskadser, på strandfælleder med kort vegetation eller helt ude ved kystlinjen. På Tippen sidder den mest på de tæt nedgræssede stier i fårefolden, tæt ved vandet. Den yngler mest i Rusland og Sibirien.

dværgværling på TippenDværgværlingen er en lille mørk prik på stien mellem de to grupper af ornitologer på Sydhavnstippens sydspids. Foto: Claus Andersen, nov. 2014. 

Scroll to Top