Rådyr ved Sydhavnstippen! (og lækat)

På hjemvejen i dag fra Tippen indtraf en sensation ved Sydhavnstippens nordende, nær Naturskolen: Jeg så bagenden af et ‘rådyr‘ på jernbaneterrænet i nogle sekunder, inde bag det høje trådhegn. Siden var rådyret pist forsvundet, trods min tålmodige venten og søgning. Dog fandt jeg en diskret dyreveksel på stedet (se billedet herunder). Måske har rådyret sin jævnlige rutegang langs jernbanen(?). Men hvor kommer det fra?

Ifølge ‘DOFs hjemmeside‘ blev en ‘lækat‘ observeret på Tippens sydlige kyst den 3. dec. 2014 (ikke set siden feb. 2012). Den skifter til hvid vinterpels i november-december. I går blev desuden en overflyvende vandrefalk set. Jeg gik derud i morges for at hilse på lækatten, men jeg så den ikke. I stedet så jeg isfuglen i “lorterenden” (se denne ‘video 0:51‘, dog ikke fra Tippen) og dværgværlingen (se denne’video fra Tippen 1:26‘). Sidstnævnte har nu været på Tippen i mindst 14 dage … og så så jeg rådyret på hjemvejen.

Rådyr ved SydhavnstippenHer har rådyret måske sin jævnlige gang (vekslet kan selvfølgelig være trådt af andre dyr). Bemærk jernbanen i baggrunden. Foto: Claus Andersen, 5. dec. 2014.

Scroll to Top