Fiskeørn og sangere

Foto: Sisse Fagt
Foto: Sisse Fagt

Det var måske lidt gråt og kl. 9 startede der høj musik i Valbyparken, men det tog ikke pippet fra de 17 deltagere på maj måneds fugletur.
Især fordi vi til gengæld fik glæde af en fiskeørn med en nyfanget hornfisk i kløerne!

Den lokale biolog og fugleguide, Jesper Møller, fortæller, at fiskeørnen er en mellemstor ørn, der kan kendes på sin lyse underside og de slanke, knækkede vinger og kort hale, når den flyver. Den fanger fisk ved at hænge over vandet med flaksende vinger, hvorefter den styrtedykker ned mod den intetanende fisk, og griber den med sine skarpe kløer.

I 2012 var der kun 3 par fiskeørne der ynglede i Danmark, men der trækker en del af de skandinaviske fugle henover Danmark i foråret og efteråret. Det var formodentlig en af de trækkende fiskeørne, som deltagerene på fugleturen var så heldige at se.

Tak for en skøn dag.

Scroll to Top