Techno-fest (raves) …murbrokkelandsbyen er ryddet (hvad var det lige der skete?)

Grundejeren By & Havn ryddede i sidste halvdel af oktober murbrokkelandsbyen på Sydhavnstippen, hvor en ulovlig techno-fest blev afholdt fra onsdag d. 9. til mandag d. 14. september 2015, med ekstremt støjende techno-musik både dag og nat, i hvert fald fra fredag. I forbindelse med rydningen blev der fjernet et ton affald efter festen. Tak til By & Havn.

Grøn Agenda Sydhavn har forsøgt at rekonstruere forløbet op til rydningen og er nået frem til følgende:

  • Ulovlige techno-fester har været afholdt nogle gange tidligere på Tippen og før da også i Valbyparken.
  • Efter en tech-fest i 2012 aftalte ’partnerskabet Tippen Syder’ et detaljeret beredskab, med det formål at stoppe techno-fester på Tippen i opløbet. Beredskabet var godkendt af By & Havn og Københavns Politi, og det skulle aktiveres efter naboklager til politiet (se dette ’indlæg’ fra 2013).
  • En ansat i Kgs. Enghave Lokaludvalg (som har tovholderfunktionen i Tippen Syder) mødte op til techno-festen om fredagen og bad dem dæmpe sig (ikke mindst under et annonceret søndags-arrangement). Lokaludvalget fik samtidig et mobilnummer på en af techno-fest arrangørerne.
  • De første klager blev negligeret af politiet, bl.a. fordi en navngiven kontakt-betjent havde skiftet arbejdssted.
  • Denne hjemmeside bragte et ’indlæg om techno-festen’ om lørdagen, med billeder og videoklip.
  • Natten mellem lørdag og søndag troppede politiet op to gange ved techno-festen, og igen mindst en gang om søndagen. En mand fra By & Havn var med en af gangene.
  • Techno-festen fortsatte til mandag morgen.

Tippen Syder har efterfølgende besluttet at beredskabet skal opdateres – det lyder som en rigtig god ide! Der vil blive lagt relevante informationer på hjemmesiden når de foreligger.

Nedenfor ses først et billede af affald efterladt fra en lignende techno-fest i maj 2014 (foto: Britta Lunnemann), dernæst tre billeder af murbrokkelandsbyen før rydningen i 2015 (foto: Claus Andersen) og til sidst et billede efter rydningen (foto: Claus Andersen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Techno-fest, murbrokkelandsbyen (2)Techno-fest, murbrokkelandsbyen (3)

Techno-fest, murbrokkelandsbyen (1)

Techno-fest, murbrokkelandsbyen ryddet (2)

Scroll to Top