Endnu et får skambidt af hund

Den 24. december 2015 blev endnu et får på Sydhavnstippen angrebet af en hund og skambidt så alvorligt at dyret efterfølgende måtte aflives. En roer så fra sin kajak hundens kæber omkring fårets hals – det lykkedes ham at komme i land og jage hunden væk fra det blødende dyr, hvorefter han alarmerede Dyrenes Beskyttelse og en lokal med kontakt til Tippens Fårelaug. Vidnet beskriver hunden som stor, grå og med halsbånd – ejeren var intet steds at se! Siden foråret 2014 er i alt mindst fem får blevet aflivet på grund af hundebid på Tippen (læs ‘her‘).

Lovgivningen siger at hunde altid skal holdes i snor i en dyrefold. Den øvrige del af Sydhavnstippen er udlagt som rekreativt (natur)område og ifølge Naturbeskyttelsesloven skal hunde holdes i snor i naturen (dog med en særregel for stranden¹). Grundejeren By & Havn har slået fast at hunde skal holdes i snor overalt på Sydhavnstippen, altså også udenfor fårefolden. Læs mere om hundereglerne i dette ‘indlæg‘.

I ‘Tippen Syders‘ plejeplan er der udpeget et muligt areal på Tippen til fritløbende hunde, dvs. som et muligt fremtidigt projekt.

¹Ifølge Naturbeskyttelsesloven må hunde under kontrol løbe frit “på stranden” fra 1. oktober til 31. marts.

Scroll to Top