Amager Fælled: Byggeri truer 5000 år gammel natur

Københavns Kommune vil nu bebygge 5000 år gammel natur på Amager Fælled … så kender vi hovedstadens politikere igen! For nogle år siden gik det ud over gammel bynær natur på Karens Minde Området i Sydhavnen.

Søndag den 18. september kl. 10.00 (mødested: Sundby Metrostation) kan du blive en del af en menneskemur rundt om det truede naturområde på Amager Fælled. Læs mere ‘Her‘ og se denne ‘Flyer‘ (pdf).

Sydhavnstippen blev heldigvis i 2009 udlagt som rekreativt (natur)område … hvorefter Københavns Kommune (med sit pinligt ringe miljøtilsyn), grundejeren By & Havn (som har 51% kommunalt ejerskab og som fortsat ønsker byggeri på Sydhavnstippen) og Kongens Enghave Lokaludvalg (som er skabt af kommunen og som har ansvaret for støtten til det lokale miljøarbejde) – i uskøn forening – har ladet den invasive Canadisk Gyldenris brede sig voldsomt i den selv-samme natur. Samtidig med naturforarmelsen ruller det ene offentlige arrangement efter det andet hen over Sydhavnstippen.

Scroll to Top