Isfugl, rådyr og tårnfalk uden kasse

Kort før starten på den langvarige og voldsomme oprensning af Lorterenden blev der set hele to isfugle, og vi var nogle der var lidt bekymrede for om vi nogensinde ville se dem igen … heldigvis er mindst en isfugl vendt fornøjet tilbage, som billedet herunder illustrerer.

Siden Rasmus Offersen i samarbejde med Grøn Agenda Sydhavn (daværende Naturgruppen), satte to tårnfalkekasser op på Tippen, har der været en fast ynglebestand af den lille rovfugl (se billedet). Desværre er kassen på nordtippen nu faldet ned som vist på billedet.

Sydhavnens rådyr færdes stadig frejdigt på jernbaneterrænet nord for Tippen – jeg så det sidst for godt en uge siden.

Isfugl ved Lorterenden. Foto: Karsten Kring Lauritsen, jan. 2017.
Tårnfalk på Sydhavnstippen. Foto: Karsten Kring Lauritsen, feb. 2017.
Tårnfalke-kasse itu og nedfaldet (opsat 2006). Foto: Claus Andersen, feb. 2017.
Scroll to Top