Ekstraordinær generalforsamling i Børnenes Dyremark

Søndag den 25. maj 2008 er der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Foreningen Børnenes Dyremark, som holder til ca. 500 meter fra Sydhavnstippen. Udover dyrehold i nærområdet ved Karens Minde Kulturhus, har Børnenes Dyremark også i perioder heste gående på græs på Tippen.

Historien er kort fortalt denne: I begyndelsen af april trak syv bestyrelsesmedlemmer (Melby o.a.) sig ud af Børnenes Dyremarks bestyrelse og afleverede samtidig en ‘underskrevet mistillidserklæring‘ til de tilbageblevne bestyrelsesmedlemmer (Jørgensen o.a.). Efterfølgende har ‘Karens Minde Lauget‘, som er kommunens garant for at Børnenes Dyremark overholder indgåede kontrakter mv., sendt et ‘brev til Børnenes Dyremarks bestyrelse‘, med håndfaste krav til håndtering af problemerne senest 1. juni – ellers opsiger Lauget kontrakterne, og Børnenes Dyremark står uden formelle rettigheder til staldbygninger, folde etc. Den milliondyre renovering af staldbygningerne blev muliggjort netop fordi Karens Minde Lauget for få år siden påtog sig et afgørende ansvar. 

hestefold-ved-bd-2008.jpg

Scene fra Børnenes Dyremark fra maj 2008. Foto: Claus Andersen.

Scroll to Top