Aftale om får underskrevet

kopi-af-img_41681

.

I går, tirsdag d. 3. marts 2009, underskrev By & Havns Julie Dufour Wiese og Frank Hansen fra Fårebrug Aps. en aftale om naturpleje ved hjælp af får på Sydhavnstippen.
Aftalen varer indtil 31. december 2013 og indebærer, at der vil være får på Sydhavnstippen fra april til september eller oktober hvert år.
Fårene vil være af racerne Gotlænder og Texel og blandinger af disse. Der vil ikke komme til at gå lam foreløbig, fordi græsset endnu er for magert til lammene og Kæmpebjørnekloene vil ødelægge fårenes yver, hvis de er diegivende.
Dan Gottschalk-Hansen fra By & Havn, Claus Andersen fra Grøn Sydhavn Naturgruppen, Jesper Grolin som er i gang med at stifte Tippens Fårelaug, Vagn Gøte fra Friluftsrådet i København og Marianne Mark og Katja Lange fra Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn var med ved Vallø Slot, hvor Fårebrug Aps. holder til og pt. har 2.100 får til vinteropstaldning.

kopi-af-p30300491

På det øverste billede underskrives aftalen af Julie fra By & Havn, og Frank fra Fårebrug Aps. Foto: Jesper Grolin, 2009. På det nederste billede ses de vinteropstaldede får – det er en Gotlænder til venstre. Foto: Katja Lange, 2009.

Scroll to Top