Hundeluftning på Tippen

Med fårehold og kommunens beslutning om at udlægge hovedparten af Sydhavnstippens naturareal som offentligt, rekreativt område, må det være på tide at opklare hvad lovgivningen og fredningen egentlig siger om hundeluftning på Tippen – det er bare ikke helt nemt! Læs om diverse hunde-bestemmelserne og et tolkningsforsøg ‘her‘. Konklussionen synes at være, at hunde skal holdes i snor på Tippen, hvis naturbeskyttelsesloven gælder (dog ikke på “stranden” fra 1. oktober til 31. marts)  – hvis derimod Tippen betragtes som “by”, gælder i stedet Lov om hunde, og ifølge den skal hunde enten føres i snor eller være i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. I en fold med får skal hunde naturligvis altid holdes i snor.

Læs også dette ‘brev fra Thomas Scharff‘ om nogle af de samme emner, set fra en personlig synsvinkel.

Skriv gerne en kommentar til hundeluftnings-problematikken under ‘Comments’ herunder, eller skriv en mail til info@tippensnaturgruppe.dk

Scroll to Top