Så er det Fårår!

 faar_2010web

Foråret er over os med erantis, vintergæk, knopper på træer og buske, lysere dage og ikke mindst får på Sydhavnstippen.

Lørdag d. 10. april kl. 15 slippes fårene løs og alle er velkomne til at være med til at hilse på de forårskåde dyr.

Ligesom sidste år vil det være godmodige, voksne dyr, som man sagtens kan komme tæt på og klappe, mens de udfører deres fantastiske arbejde med at fortære den Kæmpebjørneklo, som ellers gør store områder af Tippen ufremkommelige i sommerhalvåret. Bekæmpelsen af den pladskrævende og næringsfattige Kæmpebjørneklo giver også den ekstra bonus, at der i stedet bliver plads til flere forskellige slags planter og smådyr i området.

 

Før fårene bydes velkomne kan man passende starte med en vandretur med By & Havns guide Ole Bertelsen, som leder os igennem det grønne landskab, forbi Karens Minde og et smut til Københavns smukkeste kanalby på Sluseholmen. Turen slutter med fåreudbindingen kl. 15 på Tippen. Den er på i alt 9 km og det er en god idé at medbringe lidt at drikke og spise.

 

Det lokale grønne partnerskab Tippen Syder står bag både arrangement og fårehold. 

 

Fakta om dagen:

Vandreturen starter kl. 13.00 fra Sydhavn Station. Der er tilmelding på www.byoghavn.dk.

Hvis der d. 10. april endnu ikke er nok føde til fårene på Sydhavnstippen, vil selve udsætningen af fårene blive udskudt. Følg med her på siden.

Scroll to Top