Kalvebod Strand(!?) i Sydhavnen er taget i brug

Københavns Kommune planlægger at anlægge en badestrand i Sydhavnen, der hvor Grøn Koncert afholdes. Allerede nu kan man på kommunens hjemmeside ‘Badevand og Badesteder‘ se vandkvaliteten i de nærliggende Sluseholmen og Lodsparken i Hvidovre. I disse dage er der grønt flag begge steder og vi var et par stykker der hoppede i Sydhavnens kommende badestrand i det fine sensommervejr. Forskellige navneforslag til badestranden er i omløb fx Kalvebod Strand, Sydhavn Badestrand, Sjælør Strand og Tudseminde Badestrand – andre forslag?

Karens Minde Gruppen (nuværende Grøn Agenda Sydhavn) stillede forslaget om en badestrand til kommunen tilbage i 2002; se desuden gruppens ‘Visionsoplæg 2006‘. I det daværende forslag blev det betonet overfor kommunen at en fremtidig badestrand ikke må tiltrække biler til de grønne områder, eller belaste bydelen med mere biltrafik. Ligeledes blev det nævnt at kalvebodernes habitatområde ikke må forringes for de beskyttede fuglearter.

Kgs. Enghave Lokaludvalg har mærkeligt nok overladt til Valby Lokaludvalg at arbejde med projektudviklingen, selvom badestranden ikke placeres i Valby bydel.

Sydhavnens badestrand er hermed taget i brug (af undertegnede) den 1. september 2012 – sandbund vil bestemt øge oplevelsen! 

Ved Sydhavnens Windsurfer Club i Valbyparken er der allerede en fin lille sandstrand med trinbræt – til stor glæde for denne svømmer! Sydhavnstippen ses i baggrunden. Foto: Claus Andersen, sept. 2012. 

Scroll to Top