Jagtfalk, fuglekonger og halemejser set på Tippen

Verdens største falk ‘jagtfalken‘ er blevet set på Sydhavnstippen (i fårefolden) i den forløbne uge. Den yngler på nordligere breddegrader, bl.a. i det nordlige Skandinavien, hvor den som hovedregel er standfugl – men yngre fugle trækker ofte sydpå om vinteren, bl.a. til Danmark. Også en lille flok af Danmarks mindste fugl ‘fuglekongen‘ er blevet set. Fuglekongen placerer sin hængekøje-rede højt i grantræer ved brug af edderkoppespind. De skandinaviske fuglekonger er delvist trækfugle, som gerne overvintrer i Vest-og Sydeuropa og i træktiden besøges Danmark derfor af et stort antal skandinaviske fugle, som ses i mange forskellige landskabstyper, ofte i grupper sammen med mejser og træløbere. For et par dage siden så jeg en flok af de smukke ‘halemejser‘ – som ikke er mejser, men en selvstændig familie. Halemejser er standfugle i Danmark, men de kan strejfe om vinteren efter føde. Under strenge vintre kan der desuden optræde flokke fra Sverige og Norge.

 

Scroll to Top