Udtynding af tjørn

tjornekrat-2-til-web

 

 

 

 

 

 

 

Hvidtjørnens smukke, hvide blomster varsler foråret på Sydhavnstippen, men samtidig breder den sig hæmningsløst og har efterhånden gjort det helt umuligt at bevæge sig rundt i flere dele af området. Det betyder også, at der bliver færre forskellige arter på Tippen.

Og det går hurtigt! Det, selvom flere frivillige grupper gennem årene har udført det hårde arbejde med at beskære og at grave unge hvidtjørn op.

Derfor har Naturplejegruppen taget initiativ til, at tjørnen ryddes helt på en afgrænset del af Tippen, som derefter kan plejes ved slåning to gange årligt.

Det drejer sig om et område nord for stien ved fårefolden, og arbejdet vil blive udført med en såkaldt grenknuser. Den vil kun tage hvidtjørn og lade øvrige træer og buske blive stående. Arbejdet udføres sent på efteråret for at skåne fugle og andre dyr der måtte være i området.

Indsatsen sker i samarbejde med By & Havn og partnerskabet Tippen Syder.

Scroll to Top