Spiselige vilde urter på Sydhavnstippen (ØsterGRO har sanket)

I maj havde personale o.a. fra ØsterGRO (dem med Danmarks første tagfarm) en sankedag på Tippen. Der blev fundet ganske mange spiselige vilde urter som bagefter blev brugt til madlavning over bål. Herunder er oplistet hvad de fandt på dagen:

På land: rejnfan, røllike, vikke, vild pastinak, vild peberrod, vild merian, seljerøn (blomsterknopperne), ærteblomster, hybenrose (bær), gråbynke, tidselrod, lancet vejbred, skvalderkål og mælkebøtte. Ved vandet: strandkarse, strandmælde og rucola. Tak til ØsterGRO for listen.

Se opskrifter på vildmad.dk/dk/opskrifter

Pga. jordforureningen sker indtagelse af vilde urter fra Tippen på eget ansvar. I Plejeplan for Sydhavnstippen anbefales det at man ikke spiser blade og stængler, og især ikke rødder fra Tippen.

Scroll to Top