I går eftermiddags havde jeg fornøjelsen af at hilse på en lækat (også kaldet hermelin) i Sommerfugleengen. Det lykkedes at tage billedet af det vinterhvide mårdyr fordi det var så elskværdig at stå helt stille i næsten et minut og betragte mig (som også stod stille). Lækatten er det eneste pattedyr i Danmark, som skifter til hvid vinterpels. Antallet af lækatte varierer med mængden af mus og andre smågnavere, som er dens vigtigste fødeemne. Bestanden har været i tilbagegang i de seneste årtier pga. tilbagegangen af gnavere. Den er et af de få rovdyr, som kan følge efter mus helt ned i deres bo. Den spiser også småfugle og æg, og selv harer. Lækat kan blive 10 år gammel men i naturen bliver den sjældent over 5 år.

Lækat er set tidligere på Sydhavnstippen, men så vidt jeg ved ikke siden 2014 (søg på “lækat” i hjemmesidens søgefelt).

Scroll to Top