Fuglesafari på Sydhavnstippen

Først i oktober 2008 trodsede fugleinteresserede den første efterårsstorm og tog med på tur på Sydhavnstippen sammen med guider fra Dansk Ornitologisk Forening, By & Havn, Grøn Sydhavn Naturgruppen samt Grøn Vesterbro/Sydhavn. Selvom de fleste småfugle havde søgt læ i det tætte krat, var der masser at opleve: Bemærkelsesværdig flora blev udpeget herunder slangehoved og vild pastinak, og tæt på Kalvebodløbet blev pibeænder nærstuderet i kikkerterne. Ænderne er ankommet helt fra Sibirien og bruger Sydhavnstippen som rasteplads henover vinteren. Hvis man er heldig kan man også høre brølet fra spidsmusen, hornuglens livret, som også holder til i naturområdet. Deltagerne hilste også på en hel markmusefamilie, som havde besøg af en spidsmus. Læg kikkerten i rygsækken og tag selv på fuglesafari – tjørnebuskene med de røde bær er et godt sted at observere de fugle som ikke er draget sydpå for vinteren.

Søren Hytting

Foto: Søren Hytting, 2008.

Scroll to Top