Karens dag med orienteringsløb på Tippen

FIND VEJ-ruter på Sydhavnstippen.

I forbindelse med Karens Dag 2012 lørdag d. 25. august indvier Kgs. Enghave Lokaludvalg et såkaldt “Find vej”-orienteringsløb på Sydhavnstippen.
Find vej er et ny rekreativt tilbud, der er ved at blive installeret i landskabet i denne uge. Det består af en række lave stolper, som kommer til at stå fast i landskabet og som udgør posterne i et orienteringsløb med startpost ved Naturskolen.

Mellem kl. 13 og 15 vil ruterne blive introduceret for alle interesserede, som vil kunne hjælpes i gang, så kom og se og prøv en sund og oplevelsesrig tur gennem Sydhavnstippens unikke landskab!
Der vil være lange løb, helt ud på den fredede del med får og hav, og der vil være korte løb på norddelen, som i øjeblikket florerer med spiselige blommer, æbler og massevis af sommerfugle, insekter, fugle og dyr. Ruterne er for børn, voksne, skoler, foreninger og friske ældre, og posterne er placeret langs stier og veksler. Der er en quiz-rute med spørgsmål og svar om Sydhavnstippens natur og kulturelle historie – den kan afprøves via mobilen og sms ved at scanne QR-koden på startpælen eller ved direkte indtastning.

Det er gratis at benytte ruterne, som fremover kan downloades på www.findveji.dk, og alle er velkomne! 

Kgs. Enghave Lokaludvalg, Københavns Naturskoler og By & Havn står for projektet i samarbejde med Dansk Orienteringsforbund, Skatiskoven og Ellebjerg Skole. Korttegner Mogens Hansen har udformet ruterne og tegnet kortene. 
 

Louise fra By & Havn er ved at installere en egetræs-stolpe på norddelen af Tippen.
Foto af Vibeke S. Vendena, d. 21.8.2012

Scroll to Top